Mijn onderwijs


Mijn engagement in onderwijs aan de universiteit

Ik ben betrokken bij verschillende cursussen inzake (arbeids)economie en onderzoeksmethoden aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen.

In het bijzonder ben ik ben verantwoordelijk voor de volgende cursussen (met links naar de studiefiches): Economie, Inleiding onderzoeksmethoden, Arbeidseconomie, Seminariewerken: Arbeidseconomie, Arbeid en tewerkstelling en Seminar Socioeconomic Analysis (UAntwerpen).

Interessant is dat mijn opleidingsonderdeel Arbeid en tewerkstelling kan opgenomen worden in de meeste UGent-richtingen als een keuzevak. Na een algemene introductie kunnen studenten op verschillende manieren kiezen op welke manieren ze uitdiepen. Bekijk de introductieslideshow hier.

Daarnaast ben ik ook betrokken bij het opleidingsonderdeel Multidisciplinary research tools to study work and the labour market voor doctoraal onderzoekers en geef ik regelmatig een college in het Honoursprogramma Quetelet Colleges dat zich richt zich tot gemotiveerde, enthousiaste en creatieve studenten die naast hun gewone curriculum een extra uitdaging willen. Ik begeleid ook Masterproeven binnen de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent.


Visie op onderwijs aan de universiteit

Het is mijn overtuiging dat de belastingbetaler in de eerste plaats excellent onderwijs van onze universiteiten verwacht. Daarom neem ik bewust een relatief grote onderwijsopdracht op en probeer ik deze doordacht in te vullen. Ik zet daarbij bewust in op feedback, keuzemogelijkheden en differentiatie. Ik heb deze visie ook herhaaldelijk uitgedragen via opiniestukken: