Terug naar de portaalsite


Wie is die kerel?Over MetaSound

Oorspronkelijk in 2007 opgericht als een 1-mansbedrijfje, is MetaSound sedert 2011 een divisie geworden van MetaService, nog steeds onder leiding van oprichter Jeroen De Caesemaeker. MetaSound is gespecialiseerd in audiotechniek voor live-bands en studio-opnames van demo's en EP's en stelt zich tot doel om in deze twee disciplines topkwaliteit aan te bieden tegen een democratische prijs.

MetaSound werkt met hoogkwalitatief, eigentijds en compact materiaal, waardoor een installatie van MetaSound steeds stijlvol en discreet overkomt. Het lage energieverbruik van de toegepaste apparatuur zorgt ervoor dat ook het milieu en uw geldbeugel hier wel bij varen. Maar uw grootste troef bij het werken met MetaSound blijft het feit dat u achter de knoppen niet enkel een technicus krijgt, maar vooral een muzikant met een bijzonder muzikaal gehoor. Zo krijgt uw band er als het ware een extra muzikant bij... MetaSound positioneert zich dan ook op de markt in de niche van bands voor wie klankkwaliteit primeert op geluidsvolume en platte ambiance.

Jeroen met z'n fenomenale TW-AUDiO-setHet begrip 'Meta' in MetaSound is doelbewust gekozen omdat het begrip sterk past mijn benadering. In het Nederlands vooral bekend van begrippen als metadata, metafoor en metafysica, betekent het vandaag: "handelend over het in het grondwoord genoemde". In het oud Grieks kon dit voorzetsel "tussen", "bij", "voor" of "boven" betekenen, en dit is precies waar het MetaSound om te doen is: niet enkel de kerntaak doorgronden, maar dit ook vanuit verschillende invalshoeken benaderen, i.h.b. vanuit het standpunt en de wensen van de klant. MetaSound staat dan ook voor


Over de man achter MetaSound

Jeroen De Caesemaeker (į1974) werd bijna met muziek geboren. Op 4-jarige leeftijd hing hij al aan de snaren van z'n vaders gitaar terwijl die aan het spelen was, maar het was op z'n 8ste dat hij zelf z'n eerste nootjes tokkelde op een gitaartje van een schoolkameraad, dat hij eerst 'gestemd' had om er nadien met 3 'akkoordjes' voorzichtig een eerste liedje op te breien. Het was de aanzet van een weg als gepassioneerde gitarist tot vandaag, waarbij hij een hoofdrol mocht spelen in tal van muzikale evenementen op school en daarbuiten. Eigenaardigheidje was dat hij nooit een noot bladmuziek gestudeerd heeft, omdat hij zich van bij het begin de gewoonte had eigen gemaakt om datgene wat hij wou spelen op het gehoor uit te vlooien. Hetzelfde deed hij met de gitaarsounds, waarbij hij uren kon spenderen aan experimenteren en het juist instellen van gitaareffekten. Op die manier groeide hij uit tot een muzikant met een erg getraind gehoor, in die mate dat hij werk speelt van gitaarmeesters als Joe Satriani, Mark Knopfler, Eric Clapton, Carlos Santana, Gary Moore en Harry Sacksioni op een manier die vaak nauwelijks te onderscheiden is van de originele artiesten. Op hetzelfde pad voortbordurend, trekt hij zich vandaag de dag vlot uit de slag op diverse gitaren, basgitaren en drum. Zijn laatste muzikale wapenfeit was het winnen van de Radio 1 Santana-wedstrijd.

Meer details over de muzikale achtergrond van Jeroen De Caesemaeker kun je vinden op de Biografie-pagina van the Boots

Na indicaties met z'n eigen band dat er zich duidelijk nog een gat bevond in de markt van de live audiotechniek, heeft hij zich enkele jaren geleden van het podium teruggetrokken om te evolueren naar het meer ondersteunende en technische werk achter de schermen. Via zelfstudie en ervaring bekwaamde hij zich in audiotechniek en kleinschalige productie en richtte hij hierrond in bijberoep een bedrijfje op. Het resultaat is MetaSound, een bescheiden producer en technicus met een muzikaal gehoor, die weet wat er gebeurt op en voor het podium, voor, tijdens en na het optreden, en weet hoe het voor de muzikanten en voor het publiek moet klinken tijdens de show.


"All you need is ears" (George Martin, producer)


MetaSound
MetaSound is een divisie van MetaService