Seksuele ontwikkeling van Vlaamse jongeren: Welke rol speelt het internet?

(281)

 

Seksualiteit bij jongeren staat vaak in een negatief daglicht! "Ze beginnen er veel te vroeg aan!", "Ze hebben allemaal one-night stands!", "Steeds meer jongeren verkopen hun lichaam voor belwaarde!", het zijn nieuwsberichten waarmee populaire media ons om de oren slaan.
In dit onderzoek willen we die negatieve beeldvorming over jongeren counteren, door hun seksuele ontwikkeling te beschrijven, door jongeren zelf aan het woord te laten over hun seksualiteit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de rol en invloed van het internet op de seksuele ontwikkeling van jongeren. Welke informatie halen jongeren over seks van het internet? Hoe gaan ze om met de pornificatie van de samenleving zoals die ook op internet tot uiting komt? Voor de meeste van deze variabelen zijn er al vragenlijsten beschikbaar. Bovendien zullen we voor dit onderzoek samenwerken met het Project Stars van de Universiteiten in Utrecht en Groningen.
 

Praktisch: Cross-sectioneel onderzoek met vragenlijsten

Aanbevolen competenties: een positieve beeldvorming over seksualiteit bij jongeren; bereidheid om mee te werken aan intensieve dataverzameling

Deelnemers: adolescenten 12-18 jaar


Aantal studenten: 1

 

Promotor & begeleider: Prof. Wim Beyers


Verder lezen:

Naar registratietool op Minerva!