4 vacatures voor doctoraal onderzoeker(s) rond burn-out en etnische discriminatie!


Wil je de grenzen van je intellectuele vermogen aftasten? Wil je autonoom werken, maar toch gestructureerd begeleid worden? Wil je de hoogste academische graad behalen, aan een universiteit uit de top 100 van de beste universiteiten ter wereld? Wil je in een ambitieuze, open en diverse omgeving* terechtkomen, en een competitief salaris verdienen?

(*) waar je weliswaar al eens het slachtoffer kan worden van een slechte grap.

Je wilt dat niet? Lees dan vooral niet verder.


Vacatures voor doctoraal onderzoek rond burn-out

De Onderzoeksraad van de UGent kende collega Eva Derous en mezelf twee doctoraatsmandaten toe om interdisciplinair onderzoek te voeren naar de determinanten van burn-out en de gevolgen van burn-out voor de verdere arbeidsmarktloopbaan. Een omschrijving van het project is hier na te lezen.

De vacatures kunnen hier gevonden worden:


Vacatures voor doctoraal onderzoek rond etnische discriminatie

Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) kende collega's Peter Stevens, Pieter-Paul Verhaeghe, Piet Van Avermaet, Sara Willems, Eva Derous en mezelf recent een SBO-project toe met als titel "Het ontwikkelen van trainingstools om etnische discriminatie te verklaren en te reduceren in onderwijs, gezondheid, huisvesting en arbeid".

Binnen het kader van dit project zullen twee postdoctoraal en vier doctoraal onderzoekers worden tewerkgesteld. Twee doctoraal onderzoekers vallen onder mijn (co-)supervisie. De vacatures kunnen hier gevonden worden:


Interesse?

De deadline voor de vacatures rond burn-out is 25 februari 2019, voor die rond etnische discriminatie 8 maart 2019. Laatstejaarsstudenten in academiejaar 2018-2019 zijn zeer welkom om te kandideren. Het is mogelijk om voor meerdere vacatures te solliciteren.

Alle vragen zijn welkom via Stijn.Baert@UGent.be. Een vrijblijvend gesprek is zeker mogelijk!