Voor de opname

U moet stoppen met het roken van sigaretten en andere tabakprodukten ten minste 3 maanden vóór de ingreep. Het is wetenschappelijk bewezen dat de vasoconstrictie (spasme) van de bloedvaten zal leiden tot een verminderde doorbloeding van de flap en de wondranden. Dit kan leiden tot gedeeltelijk of volledig afsterven van de flap of de weefsels in en rond de geopereerde zones. Indien U niet stopt en er bestaat de minste aanwijzing dat U gerookt heeft zal de ingreep definitief worden afgelast.

Indien U wenst kan U spreken met andere patiënten die deze ingreep reeds hebben ondergaan en hun ervaring delen. Een lijst van patiënten is beschikbaar via het secretariaat van de Dienst Plastische Heelkunde van het UZ Gent.

De dag vóór de ingreep neemt U best vezel-arme maaltijden tot U zoals heldere soepen, fruitsappen, wit brood, enz.

Bij Uw thuiskomst voorziet U best pijnmedicatie zoals Perdolan, Brufen, Dafalgan enz. Alle produkten die acetylsalicylzuur bevatten zoals aspirine zijn verboden. U voorziet ook best wat huishoudelijke hulp. Indien onmogelijk voorziet U best vooraf bereide maaltijden en dranken. U bent de eerste dagen thuis niet in staat huishoudelijke taken uit te voeren.

U draagt best losse en elastische kledij die vooraan kan geopend worden en gemakkelijk is om aan en uit te doen. U bent aanvankelijk niet in staat Uw armen boven Uw hoofd te brengen.

De gemiddelde hospitalisatieduur is voorzien voor 7 dagen, variërend van 5 tot 8 dagen.