In de beslissing om een reconstructie uit te voeren, zijn er 3 belangrijke keuzes :

1. De beslissing of ik wel of niet een reconstructie laat uitvoeren en wat de alternatieven zijn van de verschillende keuzes.

2. Wanneer laat ik deze reconstructie uitvoeren ?

3. Met welke methode laat ik de reconstructie uitvoeren ?


De informatieve tekst op deze website zal trachten een antwoord te vinden op deze drie vragen en de verschillende mogelijkheden trachten toe te lichten. Verder zal er informatie gegeven worden over bijkomende operatieve procedures die noodzakelijk zijn om een goed esthetisch resultaat en een goede symmetrie te bereiken. Verder ook nog aandacht voor vragen zoals : wie zal mijn ingreep uitvoeren ? Wie zal mijn ingreep betalen ? Wat betekent het om opgenomen te worden in het Universitair Ziekenhuis Gent ? Wie zal er mijn oncologische follow-up uitvoeren ? Waar vind ik meer referenties en literatuur ? Waar vind ik meer informatie op het internet ?

Het doel van deze website is u op een eenvoudige manier een update te geven van de meest recente evoluties in reconstructieve mogelijkheden na borstkanker. De tekst kan een inleiding zijn voor patiënten die een reconstructie overwegen en wij hopen daarom dat u een antwoord kan vinden op de meeste vragen die u zou hebben. Het helpt u tevens ook een realistisch beeld te krijgen over de reconstructieve mogelijkheden en uw verwachtingspatroon te laten overeenkomen met wat uw plastisch chirurg u kan aanbieden. Nadat u op consult geweest bent bij een plastisch chirurg kan deze tekst dienen als een referentie waarop u kan terugvallen in het geval van bepaalde onduidelijkheden.

Ga nu verder naar organigram of inhoudstabel...