Terug naar de portaalsite


Wie is MetaPC?Over MetaPC

MetaPC is een nieuwe divisie van MetaService, opgericht in 2011 door Jeroen De Caesemaeker. MetaPC specialiseert zich in:


Als u zich één of meerdere van de volgende vragen gesteld hebt, dan bent u bij MetaPC aan het goede adres, en vindt u zelfs reeds hier een (gedeeltelijk) antwoord! Stel:

"Ik wil een nieuwe (Windows-)PC kopen of ik heb er net een gekocht":


Jeroen herconfigureerde een 8-jaar oude laptop voor z'n ma... werkt nu perfekt vlotjes met Office-documenten en op internet!Het begrip 'Meta' in MetaPC is doelbewust gekozen omdat het begrip sterk past mijn benadering. In het Nederlands vooral bekend van begrippen als metadata, metafoor en metafysica, betekent het vandaag: "handelend over het in het grondwoord genoemde". In het oud Grieks kon dit voorzetsel "tussen", "bij", "voor" of "boven" betekenen, en dit is waar het bij MetaPC om draait: niet enkel de kerntaak (computers opwaarderen) doorgronden, maar dit ook vanuit diverse invalshoeken kunnen benaderen, met het standpunt en de wensen van de klant als uitgangspunt. MetaPC staat dan ook voor

en werkt volledig in overleg en met advies op maat, waarbij u doorheen het proces alle vragen kunt stellen die u wenst. Concreet betekent de MetaPC-service:
Voorbereiding, installatie, datamigratie, demonstratie & opleiding in één pakket en bij u thuis.


Over de persoon achter MetaPC

Jeroen De Caesemaeker (°1974) heeft de voeling met techniek en interesse voor systemen van in de wieg meegekregen. Zijn vader (electro-mechanicien) knutselde vanalles in elkaar, van go-karts tot een volledige camper, inclusief complete revisie van de benzinemotor. Jeroens favoriete speelgoed was dan ook algauw duplo en vervolgens Lego, met een duidelijke voorkeur voor Lego Technics, waarin hij nog liefst van al eigen ontwerpen maakte. Tijdens z'n schooltijd vond de opkomst van de PC plaats, een gebeurtenis die zeker niet onopvallend aan hem voorbijging. Na zijn universitaire studies als bioloog, keerde hij dan ook terug naar deze interesse, waardoor hij vandaag reeds meer dan 10 jaar in de ICT werkt, hoofdzakelijk als systeembeheerder op de Universiteit Gent.

De ervaring hiervan leerde hem dat er nog een duidelijk hiaat bestond in de diensten die aangeboden worden aan de modale thuisgebruiker, die zich niet kan of wenst bezig te houden met de technische kant van de PC (een volkomen terechte houding volgens MetaPC, u hoeft immers ook geen autotechniek te kennen om met een auto te kunnen rijden). Dit zette hem ertoe aan om de MetaPC-divisie op poten te zetten, een dienst die zich tot doel stelt om de gewone PC-gebruiker baas te laten worden over z'n eigen PC, zonder dat die zich daarvoor een ingewikkelde technische bagage hoeft eigen te maken.


MetaPC  Computer Services
MetaPC is een divisie van MetaService