HOMETentoonstellingDe BeefeKlokkenmakersBibliofielInkoopContact

Gilles De Beefegezocht gevonden staande klok Gilles De Beefe?

In het boek The History of Clocks & Watches van Eric Bruton uit 1989 staat een merkwaardige staande klok van Gilles De Beefe. Geheel in tegenstelling tot elke andere staande klok van Gille die ondergetekende reeds zag zit op deze klokken een email ecusson of naamschildje en een email wijzerplaat.

Raar dat een Engelsman schrijft dat de klok in Engelse stijl is gemaakt en als voorbeeld voor een Belgische klok een ietwat afwijkende klok toont. Dit neemt niet weg dat vergelijkbare wijzerplaten op klokken van Wampe en Rossius bestaan.

Er is geen aanleiding om onmiddellijk te gaan roepen dat de klok nep is omdat ze anders is. Integendeel onderzoek zou juist onze kennis over Gille De Beefe en zijn boutique kunnen verrijken. Wie de klok weet staan gelieve een seintje te geven?

21/7/2011: de klok is gevonden en Bruton sloeg de bal compleet mis. De klok is van de hand van Gilles Rouma en staat in het Museum Ansembourg. Lees er hier meer over. Geen nep maar toch minstens een paar dozijn jaar jonger dan het werk van Gilles De Beefe.

 

 

 

 

e-mailen op lode.goukens@ugent.be

On cherche cette pendule pour la documenter. Veuillez nous contacter.

lode.goukens@ugent.be

Back to TOP © Copyright, all rights reserved, 2011