HOMEKlokkenmakersDe BeefeBiblioInkoopContact

kapotte bracket clock East

vEdward Easterkocht voor 24.000 euro bij Aguttes op 25/11/2001

In Parijs werd een mooie bracket clock van Edward East verkocht. De kast had enkele beschadigingen en het uurwerk was compleet verbouwd. De achterplatine was een grote gatenkaas en voor de brocotgang was zelfs een gat in de wijzerplaat geboord. Niettemin een prachtstuk van een tafelklok. De schatting was 1000 tot 1200 euro, maar zoveel geluk bestaat natuurlijk niet in het Internet-tijdperk. De schatting zou eventueel ook kunnen duiden op de nodige reserves betreft de echtheid van de klok.

Twee kopers in de zaal joegen de prijs in hoog tempo naar 24.000 euro. De restauratie zal wellicht een vermogen kosten en de vraag blijft of het vullen van de gaten niet erger is dan de huidige toestand.

De achterplatine die zeer mooi is lijkt trouwens een gatenkaas, dus een of ander "klokkenmaker" heeft deze prachtige tafelklok van een museaal stuk herleid tot een bouwpakket. Voor de slinger is er zelfs een stuk uit de kast gekapt!

Niettemin veel geld voor een kapotte klok, die wellicht binnen een jaar weer opduikt in zo goed als nieuwe staat en dan wellicht 100.000 euro meer moet kosten. Nu maar hopen dat de koper de klok niet verder laat verknoeien.

 

lode.goukens@ugent.be

Back to TOP © Copyright, all rights reserved, 2010