HOMETentoonstellingDe BeefeKlokkenmakersBibliofielContact

GESTOLEN GOED

Bij een project als het deze moeten de onderzoekers zoveel mogelijk materiaal verzamelen, documenteren en vergelijken. Dat betekent fotograferen, beschrijven, databanken aanleggen enzovoort. We zijn dus constant op zoek naar antieke klokken uit Vlaanderen en Wallonië. De medewerkers van deze site zoeken vooral chttiende eeuwse antieke instrumenten zoals klokken, zonnewijzers, globes, boeken, secretaires ... in de hoop ze tentoon te stellen voor een groter publiek. Het is de bedoeling om op termijn een permanente expositie te organiseren. Wie wil helpen kan ons e-mailen op lode.goukens@ugent.be. Discretie verzekerd.

Regelmatig horen we van gestolen antieke voorwerpen. Hier geven we een overzicht. Pas ook op voor oplichters en malafide veilinghuizen!

We hebben trouwens ook een pagina over vervalsingen!

Volgen op Google Buzz

gestolen antiek:

  1. globes
  2. horloges kasteel Jehay
  3. Berthoud
  4. crucifix horloge
  5. Knip & Hoogendijk (MNU)
  6. klok Sint-Nicolaaskapel
  7. kasteel Wisch

In de jaren 80 verdwenen gehele collecties Luikse klokken, aardglobes, hemelglobes, kaarten, astrolabia... die nog steeds niet opdoken. Het zou natuurlijk helpen mochten musea, verzamelaars enz hun stukken documenteren en fotograferen. De federale politie beschikt meestal niet over foto's en soms zelfs niet over de correcte signaturen op het voorwerp.

e-mailen op lode.goukens@ugent.be.

lode.goukens@ugent.be

Back to TOP © Copyright, all rights reserved, 2011