HOMEKlokkenmakersDe BeefeBiblioInkoopContact

Charles Joseph Ferdinand Baulion (1726-?)Baulion

pendule d'officier uit Namen

Bepaalde klokjes zien zijn zo typisch voor een bepaalde maker of streek. De pendules d'officier van de Naamse makers Baulion vallen in die categorie. Door hun vorm compleet genegeerd omdat de Franse en Weense tegenhangers er helemaal anders uitzien en veel complexere functies bevatten. Ongeliefd bij liefhebbers van reiswekkers wegens vaak rats versleten of de verzilvering eraf gepoetst (in het geval het om een verzilverd exemplaar ging).

BaulIon

Charles Joseph Ferdinand Baulion werd in 1726 in Charleroi geboren en vestigde zich in Namen (Namur) als horloger. Wat dat betreft behoort hij tot een niet onaanzienrijke groep klokkenmakers uit met name Charleroi die begin achttiende eeuw uitzwermden naar Namen, Bergen, Doornik, Aat, Antwerpen, Leuven, Luneville en Brussel. Over deze Henegouwse en Frans-Vlaamse klokkenmakers is weinig bekend. De afgelopen jaren hebben we de eerste archieven ontsloten.

De makers van deze site zijn op zoek naar de reiswekkers, tafelklokken, hangklokken en cartels van Baulion en zijn Naamse collega's (Arsye, Colette, Dupont...) om ze voor het nageslacht te bewaren. Neem gerust contact op. Een mooi voorbeeld met meer uitleg.

Soms leest men de naam fout: Baw-Lion, Ban-Lion...

On cherche cette pendule pour la documenter. Veuillez nous contacter. Chacun est invité d'envoyer des images, des informations etc sur des horlogers belges (wallons, flamands et germanophones).

lode.goukens@ugent.be

Back to TOP © Copyright, all rights reserved, 2010

Volgen op Google Buzz