Terug naar de portaalsite

U bent hier: MetaService > MetaDance > Agenda > Activiteiten bij CasaTango Terug naar de vorige pagina

Dansen bij CasaTango met Iliana & Jeroen!Activiteiten bij CasaTango

Argentijnse Tango bij CasaTango

Argentijnse Tango

Met Iliana en Jeroen

Praktisch

Algemeen Argentijnse Tango is een partnerdans. Schrijf steeds in met een danspartner via de onderstaande tabel (klik op het niveau waarvoor je wenst in te schrijven). Indien je op zoek bent naar een danspartner, dan kun je ons dit meteen laten weten via dezelfde weg.
Door je inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van MetaDance.
Plaats De grote feestzaal op het gelijkvloers of de parket/balletzaal op de 1e verdieping (check steeds beide lokalen, want het wisselt soms doorheen het seizoen).
De Wattenfabriek
Solleveld 35 - 9550 Herzele
Materiaal Gemakkelijk zittende kledij die niet belemmerend werkt voor je stapbeweging is aanbevolen. I.h.b. voor de dames kan een lange of nauw aansluitende rok heel nadelig zijn. Draag geen schoenen met sterke antislip-zolen (een lederen of splitlederen zool is bij uitstek geschikt). Voor de dames is een (kleine) hak aanbevolen.
Het kan interessant zijn om notities te nemen en soms kan er op het einde van een les gefilmd worden. Dus pen en papier, smartphone of tablet kunnen hun nut bewijzen.
Prijs Niet-studenten: € 121/persoon
Studenten: € 105/persoon
   voor 11 lessen van 1u15.
De oefenavonden staan los van de cursus en zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wij vragen hiervoor een bijdrage van € 3,5/persoon.
U bent pas ingeschreven na ontvangst van de betaling, dus om u te verzekeren van uw plek, raden wij aan om vooraf over te schrijven op rekening van:
CasaTango
IBAN: BE33 6528 4285 8546
(BIC: HBKABE22)
   met vermelding van cursuscode en naam (of namen als je voor beiden samen overschrijft).
Het is ook mogelijk het cursusgeld contant te betalen op de eerste les (graag gepast geld), maar we raden dit eerder af om tijdverlies en misverstanden te vermijden.
Cursussen
Omschrijving Cursuscode Datums Uren
Niveau 1 - -> 12/9, 19:00: Initiatie + 20:30: Practica
19, 26 september,
3, 10, 17, 24 oktober,
-> 7/11, 20u: Practica
14, 21, 28 november
5, 12 december
-> 19/12, 20u: Practica

-
Niveau 2 ATCT18bNiv2 Woensdag, 20:15-21:30

Nog vragen? Stuur gewoon een mailtje naar info@metadance.be en wij helpen je verder!

Ja, hier mag gelachen worden in de les! (©Fotopol.be)

Meer info

De Argentijnse Tango is dé gevoelsdans voor twee. Waar andere koppeldansen een vaste basispas gebruiken om op het ritme te dansen, laat Tango toe om volledig naar eigen smaak de muziek in te vullen. Het concept van leiden en volgen hierin, vraagt alle aandacht van beide danspartners en laat zo bij elk tangonummer - als een korte, intieme conversatie - een verrassende en spannende dans ontstaan, met het gezamenlijke doel om als één op de muziek te bewegen.

Iliana en Jeroen zijn enthousiaste lesgevers die in een losse, vrolijke stijl, met veel geduld en oog voor ieders beleving, inzichten in de tango overbrengen. Elke les kent een korte opwarming met indansmoment, waarna het lesthema uitgewerkt wordt, met ruimte om ongedwongen vragen te stellen. Er wordt gedanst op diverse muziek, zodat de cursisten kennismaken met de verschillende tangomuziekstijlen. Hierbij is er ook extra individuele begeleiding. Meestal eindigt de les met een afsluitende dans of een teaser, die je met een opgeladen gevoel naar huis laat gaan en doet uitkijken naar wat komt.

Welkom! (©Fotopol.be)Het beginnersniveau biedt een solide basis die nuttig is tot in de hoogste tangoniveau’s, en is bedoeld voor absolute beginners en tangodansers die de basis willen herzien. Samen met de startfiguren, worden hierin de basistechnieken, attitude, cultuur en salon-etiquette aangeleerd. Het niveau halfgevorderden staat open voor ŕlle tangodansers met minimum 6 maand ervaring en werkt de basisfiguren en -technieken verder uit. Er is extra aandacht voor leiden en volgen, afwerking, ritmiek en muzikaliteit, en de blik wordt verbreed naar milonga en tangowals. Het niveau gevorderden (minimum 2 jaar ervaring) laat je kennismaken met meer geavanceerde tangotechnieken en sequenties, en bouwt verder op milonga en tangowals. De lesinhoud is meer thematisch en Neotango komt nu ook aan bod. De inhoud van de cursus halfgevorderden en gevorderden vernieuwt elk seizoen, zodat cursisten die bewust voor de lesmethode of dansstijl van Iliana en Jeroen kiezen, een blijvende diversiteit van nieuwe tangofiguren, sequenties, technische aspecten en muzikale invulling aangeboden krijgen, ook binnen hetzelfde niveau.

Jeroen is van jongs af aan intens bezig met muziek. Hij is audiotechnicus en producer, en bespeelt meerdere instrumenten. Op het einde van z'n studententijd begon hij te dansen en doorliep met succes 5 stijldansniveaus. In 2004-2005 ontdekte hij de Cubaanse Salsa en i.h.b. de passionele Argentijnse Tango, waarvan het ultieme improvisatorische aspect hem toeliet om de muziek echt te interpreteren, bespelen, 'bedansen', 'be-leven'. Zijn achtergrond maakt zijn tangostijl muzikaal in al zijn aspecten: maximaal 'in' de muziek, temperamentvol en vloeiend.

Iliana volgde vanaf haar 13de intensieve cursussen stijldansen in haar geboorteland en nam 9 jaar lang deel aan wedstrijden en shows. In België kwam, na een lange dansloze periode als vertaler-tolk, het dansen terug als een passie voor het leven die ze met hart en ziel aan anderen wil doorgeven. Ze ontdekte in 2007 de Argentijnse tango als de ultieme koppeldans, en heeft zich deze in enkele jaren tijd via cursussen, workshops en tangosalons, helemaal eigen gemaakt. In 2010 rondde zij eveneens met succes de tweejarige opleiding voor dansdocent van Danspunt af.

Zowel de tangomuziek als de dans blijven tot op heden evolueren en vernieuwen, daarom blijven ook Iliana en Jeroen via workshops en stages bij verscheidene internationaal gerenommeerde tangomaestro's continu de nieuwste trends en ontwikkelingen opvolgen. In 2011 hebben zij zich als freelance danskoppel georganiseerd onder de naam MetaDance.

Meer informatie over Iliana en Jeroen kun je vinden op de pagina Over MetaDance.

Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be) Detailstrook (©Fotopol.be)

U bent hier: MetaService > MetaDance > Agenda > Activiteiten bij CasaTango Terug naar de vorige pagina

MetaDance  koppeldansen
MetaDance is een divisie van MetaService